انواع ایزو چیست؟ مراحل اخذ گواهینامه ایزو
آنچه در این مقاله می خوانید ....
یکی از مهم ترین استاندارد های بین المللی جهت کمک به کسب و کارها و رشد و پیشرفت آن ها، ایزو است. در این مقاله در ابتدا در خصوص انواع ایزو و در نهایت به شرایط و مراحل اخذ گواهینامه ایزو خواهیم پرداخت پس با ما همراه باشید.
ایزو چیست و چرا به آن نیاز داریم؟
ایزو از کلمه یونانی به وجود آمده و مخفف سازمان بین المللی استاندارد سازی در سوئیس می باشد. در واقع هدف اصلی این سازمان تهیه و تدوین استاندارد های به روز بین المللی جهت کمک به کسب و کارها و رشد و تعالی آن هاست. سه هدف اصلی جهت گرفتن مدرک ایزو وجود دارد که شامل بالا بردن اعتماد مشتریان، ورود به بازارهای بین المللی و هم چنین افزایش کارایی و کیفیت فرآیندهای داخلی است.
چه گواهینامه های ایزویی وجود دارد و کاربرد هر یک کدام است؟
اگر بخواهیم ایزو های مربوط به صنایع مختلف را دسته بندی کنیم بایستی هر کدام را به موارد زیر بخش بندی کنیم:
- ایزو 9001: این استاندارد برای بهبود و تضمین کیفیت انواع شرکت های تولیدی و خدماتی طراحی شده است.
- ایزو 14001: این استاندارد برای سازمان هایی طراحی شده که می خواهند خطرات مربوط به آثاز زیست محیطی خود را هر چه بیشتر کاهش دهند.
- ایزو 45001: اگر به دنبال محیط کاری ایمن و سالم هستید بایستی حتما مشاوره و پیاده سازی ایزو 45001 را در ارگان خود انجام دهید.
- ایزو 22000: تمامی شرکت های تولیدی، خدماتی و حتی بسته بندی در زمینه مواد غذایی به گرفتن استاندارد ایزو 22000 نیازمندند.
- ایزو 27001: امروزه به دلیل افزایش تکنولوژی و فناوری اطلاعات، نیاز مبرمی به گرفتن استانداردی داریم تا بتواند مباحث مربوط به امنیت اطلاعات را تحت پوشش خود قرار دهد و مهم ترین استاندارد در این زمینه ایزو 27001 است.
- ایزو 17025: اگر می خواهیم تایید صلاحیت آزمایشگاه سازمان خود را بگیرید به داشتن این استاندارد نیازمندید
- ایزو 10002 و 10004: استاندارد هایی در زمینه رضایتمندی مشتریان و شکایت سنجی آن هاست.
مراحل اخذ گواهینامه ایزو به صورت گام به گام
6 مرحله اصلی و مهم جهت دریافت و اخذ گواهینامه ایزو موجود است که رعایت هر کدام از این مراحل لازم و ضروری است. این 6 مرحله شامل:
- این که بدانیم چه استانداردی برای کسب و کار ما مهم و ضروری است و انتخاب ایزوی مورد نظر اولین گام در جهت اخذ این مدرک به حساب می آید.
- گام دوم آماده سازی سازمان جهت پیاده سازی استاندارد. این گام می تواند شامل تحلیل وضعیت موجود سازمان و هم چنین شناسایی نقاط قوت و ضعف آن باشد.
- انتخاب سازمان مشاوره در زمینه پیاده سازی ایزو می تواند بسیار کاربردی باشد چون خود به تنهایی احتمالا به درستی نتوانید مستندات ایزو را پیاده سازی کنید.
- پیاده سازی مستندات و الزامات ایزو
- ممیزی داخلی
- ممیزی خارجی و صدور گواهینامه
جهت اخذ گواهینامه ایزو چه شرایطی لازم است؟
3 شرط اصلی لازم است در محیط کاری شرکت اتفاق بیفتد تا انتظار دریافت گواهینامه ایزو را داشته باشیم. این 3 شرط شامل:
- مدیریت و لیدر شرکت بایستی قبل از اجرای استاندارد تعهد و مسئولیت خود را در قبال اجرای درست فرآیندهای ایزو اعلام کند. این تعهد می تواند با همکاری با مشاورین و کارشناسان ایزو در قبال فراهم کردن منابع و امکانات مورد نیاز آن هاست.
- تمامی فرآیندهای کاری مربوط به سازمان بایستی حتما شفاف و واضح باشد تا درک نادرستی در هنگام پیاده سازی مستندات ایزو پیش نیاید.
- گام نهایی در جهت شرایط لازم برای اخذ گواهینامه ایزو، آموزش درست کارمندان و مدیران سازمان در زمینه الزامات ایزو است.
این 3 نکته برای اجرای موفقیت آمیز و دقیق استاندارد های ایزو و دریافت گواهینامه بسیار مهم و ضروری است و عد رعایت هر کدام از آن ها منجر به شکست پروژه گرفتن ایزو است.
نتیجه گیری:
اگر می خواهید به ساده ترین شکل ممکن، گواهینامه ایزو را برای خود اخذ کنید لازم است حتما به نکات به موارد بالا به درستی نگاه کنید و آن ها را در سازمان خود عملی کنید. شما عزیزان اگر قصد اخذ گواهینامه ایزو را در سازمان خود دارید بهتر است همین الان با کارشناسان و مشاورین ما در این رابطه تماس بگیرید:
شماره همراه مدیر فروش: 09902702205
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.