مراحل پیاده سازی استاندارد iatf 16949
آنچه در این مقاله می خوانید ....
قبل از هر چیز باید عنوان کنیم یا سازمان شما برای نخستین بار قصد پیاده سازی استاندارد iatf 16949 را دارد و یا این که می خواهد ویرایش ایزو ts را به این استاندارد منتقل کند در هر دو حالت یک سری شرایط و قوانین لازم است که در سازمان شما به اجراء درآید تا بتوانید مدرک مورد نظر را برای سازمان خود به دست آورید.
شناخت استاندارد iatf 16949
کیفیت محصولات و خدمات در شرکت های مربوط به قطعه سازی خودرو از درجه اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. از این روی برای این شرکت ها استاندارد iatf 16949 را تدوین کرده اند تا سازمان ها همواره به وسیله الزامات این استاندارد به دنبال بهبود کیفیت خدمات و محصولات خود باشند. اگر بخواهیم یک تعریف کلی از این استاندارد داشته باشیم بایستی آن را تلفیق 5 استاندارد بدانیم که شامل:
- ایزو 9001: که این استاندارد مهم ترین الزامات مربوط به سیستم مدیریت کیفیت را که تمامی سازمان ها به آن وابسته هستند تشریح می کند. در واقع الزامات پایه مدیریتی را باید در این ایزو جست و جو کرد.
- ایزو 9000: تعاریف کلی در رابطه با الزامات مدیریتی را بیان می کند.
- ایزو 9004: بیشتر بر روی مباحث پیاده سازی مدیریتی و کیفیتی تمرکز می کند.
- ایزو 19011: این استاندارد در ارتباط با سیستم حسابداری شرکت که در استاندارد iatf 16949 به صورت هزینه یابی کیفیت درآمده است بحث می کند.
- ایزو 31000: مدیریت ریسک در سال های اخیر به یکی از مهم ترین مباحث برای بهبود نقاط ضعف سازمان تشکیل شده و اجرایی کردن آن برای خودروسازان می تواند از درجه اهمیت بسیار زیادی برخوردار باشد.
اجرایی کردن iatf 16949 چگونه است؟
اما در جهت اجرایی کردن این استاندارد بایستی از قبل یک سیستم مدیریتی قوی تشکیل شود. مشاورین یک جلسه توجیهی و حضوری در سازمان می گذارند تا 4 بخش کلی سازمان اعم از برنامه ریزی و تولیدی، نگهداری و تعمیرات، سیستم های مدیریتی که بیشتر بر عهده مدیران شرکت است و هم چنین سیستم تضمین کیفیت را مورد بررسی قرار دهند.
تمامی شرکت های قطعه ساز در زمینه خودرو اگر به دنبال گواهینامه iatf 16949 هستند بایستی در این 4 بخش بسیار قوی ظاهر شوند.
- برنامه ریزی و تولید: مهم ترین گام در اجرایی کردن این بند همان MRP و PRP است. برنامه های پیش نیاز تولید جزء مستندات IATF 16949 به حساب می آید.
- نگهداری و تعمیرات: نگهداری و تعمیرات پیش گیرانه مهم ترین گام در جهت اجرایی کردن این برنامه به حساب می آید. در کلیه استاندارد های ایزو مساله مهم اقدامات پیش گیرانه تا اصلاحی است.
- سیستم های مدیریتی: که شامل ارزیابی تامین کنندگان کالا، رهبری و لیدری سازمان و تدوین خط مشی و چارت سازمانی است.
- تضمین کیفیت: مسلما بیش ترین قسمت این استاندارد را تشکیل می دهد. FMEA، MSA و SPC از مهم ترین الزامات آن به حساب می آید.
الزامات جدید iatf
از سری الزامات جدید مربوط به استاندارد iatf 16949 می توان به سری بندهای طراحی و توسعه محصولات جدید در سازمان اشاره کرد. هم چنین تمرکز بیشتر این استاندارد جدید بر رهبری است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص چگونگی مشاوره iatf 16949 با ما تماس بگیرید:
آقای آروین کریمی پور مدیریت: 09902702205 |
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.