پیاده سازی ایزو در کارخانه چند مرحله دارد؟
آنچه در این مقاله می خوانید ....
پیاده سازی ایزو در کارخانه اهمیت بسیار زیادی دارد و باعث می شود که اعتبار کارخانه و جایگاه آن نزد مشتریان و سایر افرادی که با آن در ارتباط هستند افزایش پیدا کند.
پیاده سازی ایزو در کارخانه باعث می شود که ضایعات در مراحل تولید کاهش پیدا کند، فرآیندهای تولید بهبود یابد و هم چنین کیفیت خدمات و محصولات تولیدی افزایش پیدا کند و این مساله باعث بالا رفتن رضایت مشتریان می گردد. به همین دلیل گرفتن استاندارد های ایزو از درجه و اهمیت بسیار زیادی برای یک شرکت تولیدی برخوردار است.
پیاده سازی ایزو در کارخانه دارای چند مرحله است؟
7 مرحله اصلی و اساسی برای دریافت ایزو وجود دارد که تمامی این مراحل بایستی به ترتیب در سازمان اجراء شود. این مراحل شامل:
- انتخاب مناسب ترین استاندارد ایزو: گرفتن ایزو مانند پیدا کردن بهترین دارو جهت کاهش و التیام درد و درمان بیماری است. قبل از هر چیزی بایستی درد و بیماری کارخانه خود را شناسایی کنیم و مناسب ترین استاندارد ایزو را برای آن اتخاذ کنیم. به فرض مثال اگر شرکت و کارخانه به مسائل مدیریتی و کیفیتی درون کارخانه خود اهمیت زیادی می دهد. گرفتن استاندارد ایزو 9001 بهترین راه حل برای آن است و اگر سازمان دارای نظم خاصی در زمینه ایمنی و بهداشت نیست، پیاده سازی ایزو 45001 مناسب ترین گزینه به حساب می آید.
- بررسی وضعیت فعلی کارخانه: بایستی قبل از پیاده سازی ایزو در کارخانه، وضعیت فعلی سازمان سنجیده شود و بدانیم که این وضعیت در چه حالی است و چه تغییراتی لازم است اجرایی شود تا مستندات و الزامات ایزو به درستی استقرار یابد.
- آموزش پرسنل: اگر صفر تا صد پیاده سازی مستندات ایزو را بر عهده مشاورین قرار دهید و دوره های آموزشی و توجیهی در خصوص الزامات ایزو برای کارکنان و مسئولین شرکت برگزار نکنید، این افراد درک درستی از مستندات پیاده سازی شده نخواهند داشت و این مساله باعث می شود که فرآیندهای اجرایی ایزو برای کارخانه مفید نباشد.
- تدوین مراحل اجرایی ایزو: در یک کارخانه چندین مرحله وجود دارد که درگیر چرخه تولید هستند. این مراحل شامل نظارت بر تولید و برنامه ریزی آن با استفاده از روش های mrp و غیره، کنترل کیفیت با بهره گیری از روش های spc و هم چنین مدیریت ضایعات است. این مستندات باید به درستی اجراء شوند.
- تدوین مراحل مدیریتی: تدوین خط مشی و استراتژی های سازمانی و هم چنین ارزیابی تامین کنندگان کالا و در نهایت برنامه ریزی استراتژیک مهم ترین مباحث مدیریتی در هنگام پیاده سازی ایزو در کارخانه به حساب می آید که با بهره گیری از مشورت رهبر و لیدر تیم امکان پذیر است.
- ارزیابی داخلی: آخرین مرحله برای دریافت ایزو، ارزیابی داخلی به حساب می آید. زمانی که کار پیاده سازی مستندات در سیستم به اتمام می رسد پس از آن باید بررسی کنیم که آیا این کار به درستی اجراء شده یا خیر و برای این موضوع به چک لیست های ممیزی در این خصوص نیاز داریم تا کنترل درستی از الزامات پیاده سازی شده داشته باشیم.
- پس از تایید ممیزی داخلی و خارجی نوبت به صدور گواهینامه ایزو می رسد که قاعدتا تمامی این کارها انجام گرفت تا مدرک ایزو داشته باشیم و مهم ترین نکته در خصوص پیاده سازی ایزو در کارخانه، دریافت گواهینامه ایزو است چون با استفاده از این مدرک می توانیم اعتبار و جایگاه شرکت خود را از میان رقیبان خود متمایز سازیم.
موانع پیاده سازی ایزو
مطمئنا اجرای هر پروژه ای دارای چالش ها و موانعی است که لازم می دانیم برای موضوع استاندارد و ایزو هم این چالش ها و موانع را بررسی کنیم:
- اولین موضوع مقاومت سازمان و شرکت در برابر تغییرات ناگهانی است. پیاده سازی مستندات ایزو، فرآیندهای کاری و نحوه ارتباط پرسنلین شرکت با همدیگر را با تغییرات گسترده ای روبه رو می سازد و شاید این موضوع برای پرسنلین سازمان که چندین سال عادت به اجرای فرآیندهای کاری خود کرده اند کمی سخت به نظر برسد به همین دلیل لازم است قبل از پیاده سازی ایزو در کارخانه، با مزایا و فواید الزامات بیشتر آشنا شویم.
- موضوع دوم که یکی از مهم ترین موانع دریافت ایزو برای شرکت ها به حساب می آید، هزینه های دریافت آن است. لازم است بگوییم که مشاوره، آموزش و پیاده سازی ایزو توسط مشاورین انجام می پذیرد و هزینه ای بابت دریافت این خدمات از جانب شرکت پرداخت می شود، هم چنین هزینه ثبت و صدور گواهی ایزو هم هزینه بعدی است که توسط سازمان متقاضی بایستی به شرکت ثالث پرداخت شود. برای این که بدانید این هزینه ها چقدر است با کارشناس فروش ما ارتباط بگیرید.
- این که یک سازمان بخواهد تا آخر عمر کاری خود پایبند به یک سری اصول و قوانین منظم باشد خود چالش بعدی در هنگام پیاده سازی ایزو در کارخانه به حساب می آید.
برای رد کردن این چالش ها و موانع لازم است قبل از اجرای همه این امور، جلسه توجیهی با کارمندان و پرسنلین شرکت گذاشته شود و برای تامین منابع مالی مشاوره ایزو، برنامه ریزی شود. هم چنین امروزه به دلیل پیشرفت علم و تکنولوژی استفاده از فناوری هایی که بتوان موضوع پیاده سازی ایزو را ساده تر کرد بسیار مهم است فناوری ها هم چون مدیریت یکپارچه و فضای ابری در هنگام مشاوره و پیاده سازی استاندارد های ایزو معجزه می کند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت راهنمایی و مشاوره در این خصوص با شماره زیر تماس بگیرید:
شماره همراه: 09902702205
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.